0470 79 59 48
info@assist-er.be

Opzetten van websites

Samen doelen bepalen én halen

Realisaties en weetjes.

Deze pagina geeft een greep weer uit realisaties en weetjes waarvan ook jij kan genieten. Hieronder gaat het om websites.

1. Kan ik mijn website in een nieuw kleedje laten steken?

Een klant vroeg me hun Google Sites websites die al wat ouder waren en toen nog statisch uitzagen (klassieke Google site), in een nieuw layout te steken.

Oude Google Site uitzicht

Gelukkig had Google een tool voorzien om de omzetting enigszins gemakkelijker te maken. Deze omzetting moest alleszins gebeuren vóór 21 september 2021 (Klassieke sites converteren naar nieuwe sites).

Zo gezegd, zo gedaan, ging ik aan de slag.

Oude Google Site te converteren naar nieuwe versie

Websites klassieke stijl waren bereikbaar via https://sites.google.com/site, terwijl de nieuwe versies ondergebracht zijn onder https://sites.google.com/new.

Ziet je webadres er anders uit omwille van een eigen domeinnaam? Geen paniek, want ook dan kan de site teruggevonden worden.

Kan je de persoon die de website opgezet heeft, niet meer bereiken? Ook daar kan de nodige actie voor ondernomen worden.

Zodra dan kan ingelogd worden op Google Sites, kostte het niet zoveel moeite om de website door Google te converteren, herzien en valideren.

https://sites.google.com/site/taborabackup/home

Aangezien de klant ook een online inschrijvingsformulier op maat wou, kwam er ook een compleet nieuwe website met.

De klant was onverdeeld tevreden, zoals je kan nalezen bij de getuigenissen.

Websites in (technisch) beheer:

  1. https://www.athenaopenleercentrum.be (Nieuwe website waarbij de klant verantwoordelijk is voor de inhoud)
  2. https://erdena.athenaopenleercentrum.be (Volledig in een nieuw kleedje gestoken ondergebracht bij de website hierboven voor ondersteuningsgemak)

Heb je iets opgestoken, laat dan een review achter: