0470 79 59 48
info@assist-er.be

Opzetten van tools en websites

Samen doelen bepalen én halen

Realisaties en weetjes.

Deze pagina geeft een greep weer uit realisaties en weetjes waarvan ook jij kan genieten. Hieronder gaat het om tools en websites.

1. Hoe mail ik mijn doelgroep zonder hun privacy te schenden?

Naast de mogelijkheid om een individuele mail naar elk gekend mailadres te sturen in het veld “Aan”/”To” of “CC”, wat zeer tijdrovend is,

Traditionele adressering in Gmail
In Gmail
(Merk de knop “Bcc” op bij het opstellen van de mail)
Traditionele adressering in Outlook
In Outlook
(Merk de knop “Bcc” op onder het menu “Opties” bij het opstellen van de mail)

kan je 1 mail sturen naar je hele doelgroep in het veld “BCC”. Dit veld staat voor Blind(e) CC, wat betekent dat elke geadresseerde in dit veld enkel zijn eigen mailadres kan zien naast dat van de afzender en bijgevolg niet weet wie er nog die mail gekregen heeft. Zo respecteer je de privacy van jouw doelgroep helemaal.

Gebruik van Bcc in Gmail om de privacy van je doelgroep te respecteren en toch maar 1 mail te hoeven versturen.
In Gmail
(Zet je puntkomma gescheiden lijst met mailadressen in “Bcc” en mail in 1 keer)
Gebruik van Bcc in Outlook om de privacy van je doelgroep te respecteren en toch maar 1 mail te hoeven versturen.
In Outlook
(Zet je puntkomma gescheiden lijst met mailadressen in “Bcc” en mail in 1 keer)

Deze tip is waardevol en wil je onder de aandacht brengen van anderen:


2. Hoe stel ik een accurate email lijst op van mijn klanten in mijn Excel klantenbestand?

In Excel kan je met de functie “PivotTable” (“Draaitabel” in het Nederlands) een dynamisch overzicht maken met de mogelijkheid om ad-hoc te filteren.

Realisaties en weetjes: draaitabel in EXCEL voor een accurate email lijst.

Zo’n tabel wordt eenmalig opgemaakt in je klantenbestand en zodanig ingesteld dat deze automatisch ververst wordt bij het openen van het bestand of met een bepaald commando. Je hoeft je bijgevolg geen zorgen te maken of je iemand van de doelgroep vergeet en door de filter te gebruiken, kan je gericht het juiste publiek een boodschap sturen.


3. Kan ik 1 sms versturen naar een accurate gsm-lijst van klanten in mijn MS Excel klantenbestand?

Met een app (applicatie voor mobiele toestellen) als “MSS” (Multi SMS Sender) kan je inderdaad 1 keer een sms opmaken en versturen naar een lijst met gsm-nummers geselecteerd uit je klantenbestand door middel van een “Pivottable” (“Draaitabel”) met filter (zie hierboven).

Realisaties en weetjes: draaitabel in EXCEL voor een accurate gsm-lijst.

Zo kan je (een deel van) je doelgroep snel bereiken via mail of sms zonder hun privacy te schenden! Wil je ook zo’n realisaties en weetjes bekomen, aarzel dan niet langer. Er wacht je nog veel meer.


Hoe je denkt over deze informatie, kan je kwijt:


4. Kan ik mijn oude Google Sites website in een nieuw kleedje steken?

Indien uw Google Sites website al wat ouder is en er nog statisch uitziet, kan deze vrij gemakkelijk in een nieuw layout gestoken worden.

Oude Google Site uitzicht

Herken je dit soort uitzicht van je website, dan is mogelijk ooit ontwikkeld met de oude Google Sites tool.


Als de link naar je website (webadres) tevens start met https://sites.google.com/site mag je er zeker van zijn dat je je oude website kan in een nieuw kleedje kan steken door deze te converteren naar de nieuwe versie van Google Sites.

Oude Google Site te converteren naar nieuwe versie

Ziet je webadres er anders uit? Geen paniek, want ook dan kan de site teruggevonden worden.

Kan je de persoon die de website opgezet heeft, niet meer bereiken? Ook daar kan de nodige actie voor ondernomen worden.

Zodra dan kan ingelogd worden op Google Sites, kost het niet zoveel moeite om de website door Google te laten converteren, te herzien en te valideren.

Realisaties en weetjes: voorinschrijvingsformulier op maat

Natuurlijk kan je evenzeer meteen opteren voor een nieuwe website of zelfs na conversie indien je niet tevreden bent met het resultaat. Zo kan er een wens zijn om nieuwe mogelijkheden toe te vegen zoals b.v. een online inschrijvingsformulier op maat.

Uiteindelijk is het nog steeds zaak om de oude website af te bouwen en finaal te (laten) verwijderen, waarbij ook oog nodig is voor de zoekmachines zoals Google Search. Je wil natuurlijk dat je nieuwe website gevonden wordt in plaats van je oude, toch?

Websites van klanten in beheer:

  1. https://www.athenaopenleercentrum.be (Nieuwe website)
  2. https://erdena.athenaopenleercentrum.be (Geconverteerd en uiteindelijk overgezet naar dezelfde host als voor de website hierboven voor ondersteuningsgemak)